TIPS VOOR HET LANCEREN VAN EEN SUCCESVOLLE GOOGLE ADS CAMPAGNE
Google Ads is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, waar adverteerders advertenties kunnen creëren en lanceren die gericht zijn op de gebruikers van de verschillende diensten van Google. De meest voorkomende vorm van Google Ads zijn zoekadvertenties, die verschijnen wanneer gebruikers naar relevante zoekwoorden zoeken via de site van Google of een van de partnerwebsites. In dit artikel geven we u enkele tips voor het optimaliseren van uw Google Search Ads campagnes!
VOOR WIE KAN GOOGLE ADS INTERESSANT ZIJN?
Google Ads kunnen interessant zijn voor elk bedrijf, groot of klein. Waarom? Omdat het bedrijven in staat stelt gericht te adverteren om potentiële klanten te bereiken die op Google zoeken. En, in tegenstelling tot andere advertentieplatformen, betaalt u met Google Ads alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt. Dus als niemand op uw advertentie klikt, betaalt u niets. Dat maakt het een zeer kosteneffectieve manier om nieuwe klanten te bereiken.
Vergeet niet om naast SEA (Google Ads) ook in te zetten op SEO. SEA is een goede manier om op korte termijn resultaat te boeken, maar op lange termijn komt het duurder uit dan SEO. Google Ads-campagnes zijn vooral interessant als u niet organisch wordt gevonden voor relevante zoekwoorden of als u actief bent in een zeer concurrerende sector. Denk aan de huizenmarkt. Zowel in België als in Nederland zijn er duizenden makelaarskantoren. Als u niet organisch gevonden wordt voor de zoekterm “woning verkopen“, kan het een goed idee zijn om hierop te adverteren. Zo heeft u meer kans om uw gewenste doelgroep te bereiken.
TIP 1: HOU REKENING MET DE OPTIMALISATIE SCORE IN GOOGLE ADS
De kwaliteitsscore in Google Ads is een maatstaf voor hoe relevant en nuttig uw advertentie is voor de gebruiker. Het is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de relevantie van uw advertentie voor de zoekwoorden waarop u zich richt, de kwaliteit van uw landingspagina en uw doorklikpercentage (CTR). De kwaliteitsscore is belangrijk omdat deze bepaalt hoe vaak uw advertentie wordt getoond en hoeveel u per klik betaalt. Een hoge kwaliteitsscore betekent dat uw advertentie vaker wordt getoond en dat u minder betaalt per klik. Een lage kwaliteitsscore betekent dat uw advertentie minder vaak wordt getoond en dat u meer betaalt per klik.
TIP 2: KIJK NAAR WAT DE CONCURRENTIE DOET
Als ondernemer is het belangrijk om te weten wat uw concurrentie doet. Als u de Google Ads van uw concurrenten analyseert, krijgt u inzicht in hun marketingstrategieën, op welke zoekwoorden zij zich richten en hoe goed hun campagnes presteren. Deze informatie kan u helpen uw eigen Google Ads-campagnes effectiever te maken.
TIP 3: KIES DE JUISTE LANDINGSPAGINA’S
Wanneer u een Google Ads campagne lanceert, is het belangrijk om de juiste landingspagina voor uw advertenties te kiezen. De landingspagina is de pagina op uw website die mensen te zien krijgen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Als u een goed ontworpen en relevante landingspagina hebt, kan het u helpen om meer leads om te zetten in klanten. Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van een landingspagina voor uw Google Ads-campagne:
- De relevantie van de landingspagina voor de advertentie: De landingspagina moet relevant zijn voor de advertentie waarop mensen hebben geklikt. Zo niet, dan zullen ze waarschijnlijk weer direct vertrekken.
- Het ontwerp van de landingspagina: De landingspagina moet goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren zijn. Als hij moeilijk te gebruiken of te begrijpen is, zullen mensen niet lang op de pagina blijven.
- De call-to-action op de landingspagina: De call-to-action is het belangrijkste onderdeel van de landingspagina. Hij moet duidelijk en beknopt zijn, en hij moet mensen vertellen wat ze vervolgens moeten doen.
Als u deze dingen in het achterhoofd houdt bij het kiezen van een landingspagina voor uw Google Ads campagne, heeft u meer kans op conversies.
TIP 4: ANALYSEER DE CONVERSIES
Conversiegegevens zijn een van de belangrijkste gegevens die u in Google Ads kunt bijhouden. Het vertelt u hoe goed uw advertenties presteren op het gebied van het genereren van leads of verkopen. Vooraleer u deze data kunt analyseren dient u de conversietracking correct in te stellen. Als u eenmaal conversietracking hebt ingesteld, kunt u zien hoeveel conversies elk van uw advertenties genereert. U kunt ook het conversiepercentage voor elke advertentie zien, dat is het aantal conversies gedeeld door het aantal klikken.
U kunt deze informatie gebruiken om uw advertenties te verbeteren. Als u bijvoorbeeld ziet dat een advertentie veel conversies genereert, maar een laag doorklikpercentage heeft, kunt u proberen de kop of beschrijving te veranderen om te zien of dat de CTR verbetert. Of als u een advertentie ziet met een hoge CTR maar een laag conversiepercentage, kunt u proberen een call-to-action (CTA) toe te voegen, zoals “Koop nu” of “Meer informatie”, om mensen aan te moedigen door te klikken en te converteren. Door uw conversiegegevens te analyseren, kunt u uw advertenties na verloop van tijd blijven verbeteren en ervoor zorgen dat ze zo effectief mogelijk zijn in het genereren van leads of verkopen.
TIP 5: VOLG DE ZOEKTERMEN NAUWGEZET OP
Wanneer u een Google Ads campagne lopende heeft, is het belangrijk om voortdurend uw zoektermenrapport te controleren om er zeker van te zijn dat uw advertenties voor de juiste zoekopdrachten worden getoond. Door uw zoektermenrapport te analyseren, kunt u negatieve zoekwoorden aan uw campagne toevoegen om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven voor irrelevante zoekopdrachten, en u kunt ook nieuwe zoekwoorden toevoegen om te targeten. Om uw zoektermenrapport te analyseren, begint u met het bekijken van het aantal klikken en conversies dat elke term heeft gegenereerd. Als een bepaalde zoekterm geen klikken of conversies genereert, kunt u deze toevoegen als negatief zoekwoord.
TIP 6: MAAK GEBRUIK VAN AD-EXTENSIES
Advertentie-extensies zijn een geweldige manier om uw advertentiecampagnes te verbeteren en uw doorklikpercentage (CTR) te verhogen. Ad-extensies kunnen extra informatie geven over uw product of dienst, en kunnen u ook helpen om u te onderscheiden van de concurrentie. Ad-extensies kunnen worden gebruikt om speciale aanbiedingen te promoten, getuigenissen van klanten te tonen of de unique selling points van uw bedrijf te benadrukken.
TIP 7: START MET EEN ZOEKWOORDEN ONDERZOEK
Het zoekwoordenonderzoek is een essentieel onderdeel van het maken van succesvolle Google Ads campagnes. Het is essentieel om advertentiecampagnes op te zetten die relevant zijn voor uw bedrijf en uw doelgroep. Door een zoekwoorden onderzoek uit te voeren, kunt u de termen en zinnen identificeren die potentiële klanten gebruiken om te zoeken naar producten of diensten zoals de uwe. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om advertenties te maken die gericht zijn op deze zoekwoorden, waardoor de kans toeneemt dat uw advertentie wordt gezien door mensen die geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft.
TIP 8: ZET ALS E-COMMERCE IN OP GOOGLE SHOPPING
Google Shopping kan een geweldige manier zijn om potentiële klanten te bereiken die actief zoeken naar producten die u verkoopt. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden voordat u Google Shopping gebruikt in uw advertentiecampagne:
- Ken uw publiek. Google Shopping is het meest effectief voor het bereiken van consumenten die al geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. Als u producten verkoopt waarop niet vaak wordt gezocht, krijgt u mogelijk niet de resultaten waarop
- Denk na over uw budget. Google Shopping kan een beetje duurder zijn dan andere vormen van online adverteren, dus zorg ervoor dat u voldoende budget hebt.
- Investeer voldoende tijd in het maken van kwalitatieve listings. Om succesvol in Google Shopping te zijn, moet u gedetailleerde en nauwkeurige productvermeldingen maken. Dit kan wat tijd kosten, maar het is de moeite waard.
- N€ 3,75 per week (eerste 3 maanden gratis, altijd direct opzegbaar)
- NGratis onbeperkt reviewsysteem
- NGoedkoopste complete keurmerk van Nederland
- NGratis aanmelding & keuring
- NGratis juridisch advies
- N5 webshops aanmelden
- NGratis internationale aansluiting
- NOnafhankelijke geschillenbeslechting
Neem contact met ons op
-
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag
-
Via ons contactformulier
Antwoord binnen 1 werkdag